Itt elolvashatja, milyen szempontokra és miért figyeljen oda panasza benyújtásakor.

Teljesen normális, hogy panasza van egy termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, és szeretne megoldást találni rá. Ugyanakkor fontos az is, hogy megfelelő módon írja le problémáját. Elsősorban minden állításnak meg kell felelnie bizonyos elvárásoknak, azért, hogy hivatalos és elfogadható legyen. Ez minden panaszra igaz, függetlenül attól, hogy mennyire jogos. Ennek érdekében a Panaszok szerkesztő csapata mindig leellenőrzi beküldött panaszát. A nem megfelelő stílust vagy kifejezéseket a szabályoknak megfelelően alakítjuk át.

Mit   vegyen tehát figyelembe panasza írásakor?

Legyen konstruktív és objektív

Panaszainak megosztása segít az önt ért negatív élmény kijavításában. Ezért az építő jellegű nyelvezet használata nem csupán abban segít, hogy megértsék a problémáját, hanem egyben megoldást is kínálhat a problémájára, ami  az ön hasznára válhat.

Koncentráljon a lényegre

Csak arról írjon, amire a panasza vonatkozik. Kizárólag a termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos véleményét ossza meg, különben nem lesz  egyértelmű a mondanivalója. A lényegtelen dolgok megemlítése nem segít a megoldás megtalálásában.

Ne használjon trágár kifejezéseket

Nehéz helyzetbe kerül, ha bármilyen sértő kifejezést használ. Nem számít, mennyire jogos a feldúltsága, helyes módon, másokat tisztelve kell azt megosztania. Minden panasz ellenőrzésen megy át annak érdekében, hogy kikerülhessen az oldalra.

Lépjen közvetlenül kapcsolatba a márkával

Ne forduljon más hatósághoz, mivel az érintett márka az oldalunkon keresztül látja majd a panaszát. Közvetlenül a márkának címezze problémáját, ugyanolyan stílusban, mintha a cég képviselőjének írna. Ne felejtse el, hogy a Panaszok oldala csak közvetítő kapocsként szolgál ön és az érintett márka között.

Ne említsen meg más felhasználókat

Lehetnek más felhasználók az oldalon, akiknek ugyanazzal a márkával kapcsolatban vannak panaszai. De a rájuk hivatkozás nem segít az ön ügyében. Emellett az adatvédelmi törvények szerint nem oszthat meg másokra vonatkozó információt azok engedélye nélkül. Ezért kérjük, ne említsen meg más felhasználókat panaszában.

Ha figyelembe veszi ezeket a szabályokat, megoszthatja panaszait a Panaszok oldalán. Vegye fel a kapcsolatot a márkával és oldja meg problémáját! Regisztráljon még ma, és ossza meg véleményét.