Lehetővé tesszük, hogy megismerje a Panaszok oldalát, aminek mottója: „Minden panasz egy lehetőség!”

A márkák célközönségének gyakran van negatív élménye egy adott termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban. A rossz tapasztalattal rendelkező ügyfelek, pedig könnyen elpártolhatnak egy adott márkától. A problémák orvosolása a leggyorsabb módja az ügyfelek megtartásának. Problémáikkal való foglalkozás pedig sokat elárulhat a márka hozzáállásról.

Még több mód arra, hogy elérje ügyfeleit

A Panaszok felhasználói olyan fogyasztók, akik még nem kaptak választ cége ügyfélszolgálatától, vagy közvetlenül hozzánk fordultak. Mindkét esetben olyanokkal veheti fel a kapcsolatot, akiknek még nem sikerült elérnie cégét. Azzal, hogy a Panaszok tagja lesz, még több kommunikációs csatorna nyílik meg, és még szélesebb ügyfélkört érhet el.

Elemezheti panaszkezelésének eredményességét

A panaszok sikeres kezelése lehetőséget ad a meglévő ügyfélkör kibővítésére. Teljesítményét mérheti a Panaszokon keresztül, hogy ezekből mennyit tud megoldani, és milyen gyorsan veszi fel a kapcsolatot az ügyfelével. Az Ügyfélélmény Mutatónak köszönhetően össze tudja hasonlítani és le tudja mérni adatait a versenytársaiéval.

Köszönetek elfogadása

Kiemelhet olyan helyzeteket, ahol az ügyfél elégedett az önök által kínált megoldással. A márkájának küldött köszönő üzenetek jó benyomással lehetnek fogyasztóira, és ebből cége is profitálhat.

„Zéró Panasz”

Ha az elmúlt egy évben egy panasz sem érkezett a márkájára, lehetősége nyílik arra, hogy tudassa ezt a vásárolóival. Ezt a díjat, amely ügyfelei elégedettségét jelképezi akár honlapján is feltüntetheti. A Panaszok segítségével újabb visszaigazolást kaphat ügyfeleitől.

Kövesse versenytársait

A szektorelemzés segítségével jobban megfigyelheti versenytársai teljesítményét. Így még egyszerűbben felveheti velük a versenyt, koncentrálhat erősségeire, valamint megoldást találhat gyenge pontjaira.

A Panaszok oldala összeköti a márkákat az ügyfelekkel. Ezáltal rengeteg lehetőséget kínál márkája fejlődésére és terjeszkedésére. Ha szeretné versenyképességét és elégedett ügyfelei számát növelni, csatlakozzon a Panaszokhoz most!