Már említettük, hogy elsősorban azért lehetnek fontosak a visszajelzések, mert így közvetlen forrásból kaphat információt márkája termékeiről és szolgáltatásairól.

Növelheti lehetőségeit a minőség javításával, valamint termékei és szolgáltatásai szélesítésével. Sőt, a megfelelő stratégiával bevételét is növelheti. Ügyfelei visszajelzései elemi fontosságúak. Ha ismeri, milyen elvárásai vannak célközönségének a termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban, tud a panaszaikról és meghallgatja a javaslataikat, kiszélesítheti lehetőségeit és növelheti cégét. Három különböző módon is kaphat visszajelzést.

Javaslatok

A régi, hosszútávú ügyfelek javaslatait érdemes megbecsülnie. Ez az ügyfélkör már magáének tudja a márkát. Ezért véleményükkel szeretnék jobbá tenni. Mindig hallgassa meg javaslataikat, ami csak a márka hasznára válhat.

Elégedett vélemények

Fogyasztói elégedett visszajezései szintén hasznos információk a márkának, de pozitív véleményüket fenn is kell tartania. Tartsa észben, hogy az ügyfélbázis általában hűséges a márkához. Kevesebbe kerül megtartani a már meglévő ügyfélkört, mint újakat szerezni. Ezért soha ne felejtse el meghallgatni régi ügyfeleit! Mindig figyeljen a véleményükre, mivel ők lesznek majd új termékei és szolgáltatásai első vásárlói is.

Panaszok

Panaszok esetén óvatosnak kell lennie, egy elégedetlen ügyfél visszajelzése gyors választ kíván. Az elégedetlen ügyfelek hússzor gyakrabban osztják meg véleményüket, mint az elégedett vásárlók. Így minél hosszabb ideig tart válaszolnia, annál rosszabb lesz a márkájáról, termékéről vagy szolgáltatásáról alkotott vélemény. Ezért különösen fontos, hogy a panaszokkal külön foglalkozzon, és azonnal válaszoljon az érintett embereknek.

Most a Panaszok segítségével egy helyen láthatja ügyfelei panaszait. A Panaszok nemcsak a márkájáról, termékéről vagy szolgáltatásáról alkotott panaszokat juttatja el önhöz, hanem az ügyfél elégedettségi adatokat is. Ha gyorsan szeretné panaszait kezelni és megoldást találni rájuk, regisztráljon a Panaszok oldalára most!