A gyakran emlegetett „elégedettség” mutató által lemérheti márkája sikerességét, ami fontos tényező a népszerűségének fenntartásában.

Ügyfelei elégedettsége az elsődleges feltétel ahhoz, hogy márkája sikeres lehessen a piacon. Csak a termékekkel és szolgáltatásokkal boldog ügyfelek lesznek hűségesek a márkához, akik csak akkor váltanak másra, ha nincsenek megelégedve. Ha ügyfeleinek problémája van, márkája sem lesz sikeres hosszútávon.

Az elégedett ügyfél hűséges ügyfél

Az ügyfelek elégedettsége azt fejezi ki, hogy az ügyfelek mennyire tartanak jónak egy terméket vagy egy szolgáltatást. Ha nagyon elégedettek, jó véleménnyel lesznek a márkáról, és máskor is őket válasszák. Az elégedett ügyfelek alkotják a vásárlókör nagy részét, akik ragaszkodnak a már jól bevált márkához.

A hűséges vásárlók képzik a márka vásárlóerejét. Nekik nem kell folyton új dolgot ajánlani, mint az új vásárlóknak. Ez az egyik oka, hogy számos márka csakis régi vásárlóinak megtartására koncentrál, arra, hogy ne veszítse el őket.

Az elégedett ügyfelek új ügyfeleket hoznak

A márka termékeivel és szolgáltatásaival elégedett ügyfelek másokkal is megosztják élményeiket. Ez a szájról szájra terjedő hirdetés a termékeket használók közvetlen környezetében hatásos. Egy elégedett ügyfél, akinek első kézből van tapasztalata, sokkal könnyebben meggyőzhet egy lehetséges új vásárlót is.

Az elégedett ügyfeleknek köszönhetően márkája megtarthatja már meglévő ügyfélkörét, és megfelelő referenciát mutathat fel az új ügyfeleknek. Mindezekkel növelheti a bevételt, valamint fejlesztheti termékeit és szolgáltatásait.

Megnyert ügyfelei elégedett ügyfelek

Néha nem csak a termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos élmények, hanem a problémákra adott megoldás is elégedetté teheti ügyfeleit. Az ügyfeleknek ajánlott termékek és szolgáltatások, panaszaik meghallgatása és azok gyors megoldása akár a panasz diszkrét kezelését is eredményezheti.

Ahhoz, hogy erős képet alakítson ki a márkájáról, fontos, hogy ügyfelei elégedettségére koncentráljon a tökéletesség helyett. A panasz kezelésével és sikeres lezárásával nemcsak egy ügyfél elvesztését előzi meg, hanem a márkával szembeni elégedettséget is növeli. Ezért fontos tudnia ügyfelei panaszairól, és megfelelően kezelnie őket.

A Panaszok segítségével nyomon követheti a panaszokat, és megfelelő stratégiát dolgozhat ki a márkát, termékeket és szolgáltatásokat illetően. Márkája tag lehet a Panaszok oldalán, és egy független felületen nézheti meg a fogyasztói megosztott panaszait.

Legyen a Panaszok tagja és növelje a márkával való elégedettséget!